| |

ITK-webinaari: Generation AI – kyberturvallisen ajattelutavan opettaminen tekoälysukupolvelle

ITK-webinaari 28.3.2023 Jari Laru, Oulun yliopisto Matti Tedre, Itä-Suomen yliopisto Henriikka Vartiainen, Itä-Suomen yliopisto

Hahmotatko millaisia haasteita dataistuneeseen, algoritmien hallitsemassa yhteiskunnassa on? ChatGPT ja vastaavat tekoälysovellukset ovat herättäneet ihmisissä paljon innostusta ja uteliaisuutta, mutta myös paljon kysymyksiä ja huolta.

Strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) rahoittamassa Generation AI hankkeessa raotetaan tekoälyn mustaa laatikkoa, eli kehitetään sisältöjä, menetelmiä ja työvälineitä kyberturvallisen ajattelutavan opettamiseksi tekoälusukupolvea edustaville esi- ja perusopetusikäisille lapsille ja nuorille.

Generation AI hanke on tunnistanut seuraavat tekoälyn mukanaan tuomat haasteet, jotka vaikuttavat lasten ja nuorten elinympäristöön tässä ajassa: a) turvallisuuden, kontrollin ja vapaan tahdon tunteen heikkeneminen dataistuneessa yhteiskunnassa; b) luottamuksen heikkeneminen viranomaisiin, tiedotusvälineisiin, tieteeseen, kansalaisyhteiskuntaan ja kansalaisiin sekä c) Nopeasti kasvava eriarvoisuus, joka liittyy alati muuttuvan tieto- ja viestintätekniikan hallintaan ja toimijuuteen.

Tässä webinaarissa esittelemme vast’ikään käynnistyneen Generation AI hankkeen, sen tavoitteet ja erityisesti sitä kuinka hanke tulee tukemaan suomalaisten opettajien ja oppilaiden matkaa nopeasti kehittyvän tekoälyn kanssa. https://www.generation-ai-stn.fi/ https://itk-konferenssi.fi/webinaarit #ITK2023

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *