Toiminta

Hanke tuottaa ja terävöittää tieteellistä ymmärrystä, joka mahdollistaa AI- sukupolven osaamistarpeisiin vastaavat koulutusratkaisut

Generation AI

Hankkeessa rakennetaan perustaa, jonka päälle voidaan rakentaa ”AI-sukupolven” teknologiakasvatusta: teknologiakasvatusta, joka ottaa huomioon tekoälyn toimintaperiaatteet, sen tarjoamat mahdollisuudet ja dynaamiset vaikutukset—unohtamatta sen puutteita ja riskejä tai sitä kuinka tekoälyjärjestelmät voivat kasvattaa vastakkainasettelua, syrjintää, turvattomuutta ja rapauttaa luottamusta. Hanke tukee oppijoiden ymmärrystä turvallisuudesta ja luottamuksesta tekoäly (AI)- ja koneoppimis(ML)-pohjaisiin järjestelmiin. 

Ote hankkeen tilannekuvaraportista. Lue lisää: Tilannekuva 2022 – tiivistelmä

Valitse jokin kolmesta vaihtoehdosta:

Olen opettaja tai muu opettamisesta ja oppimisesta kiinnostunut henkilö

Tutki hankkeessa kehitettyjä ilmaisia sovelluksia, materiaaleja ja menetelmiä, jotka on tarkoitettu erityisesti esi- ja perusopetuksen ammattilaisten käyttöön.

Olen tutkija tai muu tieteestä innostunut ihminen

Perehdy hankkeessa tehtävään korkealuokkaiseen ja kansainväliseen tutkimukseen. Sovellukset, oppimateriaalit ja menetelmät perustuvat tähän tutkimukseen.

Olen tekoälystä muuten vain kiinnostunut kansalainen

Hankkeessamme työskentelee useita kansainvälisesti tunnettuja tekoälyä tuntevia huippuasiantuntijoita. Täältä löydät median tekemiä haastatteluita ja muita vastaavia sisältöjä.