|

Generation AI mukana tutkijoiden yössä

Tutkijoiden yö on euroopanlaajuinen tiedetapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna 29.9.2023. Generation AI hanke on mukana tapahtumassa järjestelmällä Oulun yliopistossa tekoälyworkshopin “Tekoäly mustassa laatikossa”, jossa lapset, nuoret ja vanhemmat pääsevät tutustumaan hankkeessa kehitettyyn “Gen AI opetettava kone” sovellukseen.

Työpajan kuvaus:

Työpajassa tutustutaan tekoälyyn koneoppimisen ja luokittelijan avulla. GenAI-hankkeen tutkijoiden kanssa osallistujat pääsevät itse kokeilemaan luokittelija-appia. Tule kokeilemaan ja oppimaan! Työpajassa osallistuja pääsee opettamaan tekoälyä ja näkemään kuinka tekoäly toimii opetetulla datalla. Hankkeessa kehitetty sovellus perustuu tutkimukseen, jossa 800 oululaista ja joensuulaista lasta opettajineen osallistuu yhteiskehittämiseen yhdessä tutkijoiden kanssa.

Lue lisää tapahtumasta täällä: https://www.oulu.fi/fi/tapahtumat/tutkijoiden-yo

Lyhyt kuvaus hankkeen workshop pisteen toiminnasta

Tekoäly tarvitsee toimiakseen paljon aineistoa, dataa. Jotta tekoäly voisi toimia, se tulee opettaa tällä aineistolla. Olemme kehittäneet hankkeessa opetettavan koneen, jonka avulla pääset tutustumaan tähän asiaan.

Hankkeessamme kehitetty opetettava kone edustaa tuetun koneoppimisen alalajia tekoälyn laajassa kirjossa. Koneoppimista hyödynnetään arjessamme sosiaalisen median palveluista autoihin ja pölynimureihin. Meidän koneemme on tarkoitettu käytettäväksi perusopetuksessa ja sitä voidaan kutsua myös luokittelijaksi. Esim. imuri esimerkissämme se on opetettu tunnistamaan legot ja sukat. Niitä se ei saa imuroida. 

Huom!
Ajan säästämiseksi olemme laatineet valmiita koneoppimismalleja, joita voit halutessasi muokata tai lisätä sinne lisää erilaisia aineistoluokkia.

KATSO lisää tapahtumaa varten tehdyltä Google Sites sivustolta: https://sites.google.com/edu.oulu.fi/tutkijoiden-y-2023-oulu/home

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *