|

LEHDISTÖTIEDOTE: Suomalaiset peruskoululaiset saavat tekoälyopetukseen sovelluksen ja oppimateriaaleja

Generation AI -hanke julkaisee perusopetusikäisille suunnatun tekoälysovelluksen ja sitä tukevan oppimateriaalin. Tutkimukseen perustuvan palvelun avulla lapset ja nuoret voivat turvallisesti opetella ymmärtämään tekoälyyn perustuvia teknologioita.

Vuoden 2024 EDUCA-messuilla julkaisemme materiaalipaketin, joka tarjoaa tutkimusperustaisen ratkaisun tekoälytaitojen opettamiseen peruskouluissa. 

Helppokäyttöinen palvelu sisältää lapsille- ja nuorille suunnitellun tekoälysovelluksen ja siihen liittyvät tehtävät, joita ovat aiemmin päässeet kokeilemaan hieman yli 500 koululaista eri puolilla Suomea.

Materiaalipaketin avulla oppilaat voivat suunnitella ja toteuttaa oman tekoälyyn perustuvan sovelluksen, syventäen näin ymmärrystään koneoppimisen keskeisistä käsitteistä luovan tekemisen kautta.

Julkaistavat materiaalit ovat osa strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamaa Generation AI hanketta, jonka tavoitteena on tukea lapsia ja nuoria ymmärtämään tekoälyyn- ja koneoppimiseen perustuvia teknologioita. 

Hanke pyrkii myös auttamaan heitä tarkastelemaan kriittisesti ja eettisesti tekoälyyn perustuvien teknologioiden erilaisia taustoja, käyttötapoja ja vaikutuksia. 

Tule testaamaan opetettavaa konetta ja kuulemaan lisää materiaaleista osastollemme 6k8 

Lisätietojen antajat:

Hankkeen johtaja
Prof. Matti Tedre, Itä-Suomen yliopisto UEF
matti.tedre@uef.fi
050 434 0376

Jari Laru, Oulun yliopisto
Hankkeen vuorovaikutusasiantuntija
jari.laru@oulu.fi
040 511 8478

Linkit

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *