GenAI hankkeen tutkimus- ja kokeilutoiminta käynnistyi Helsingissä.
Helsingin GenAI-hanke käynnistettiin 11.5. Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan Oppimisen digikarnevaalit -tapahtumassa.
Tavoitteena on opetella tunnistamaan, käyttämään ja ymmärtäämään tekoälyä esiopetusikäisten kontekstissa
Iltapäivän aluksi Sini Davies esitteli hankkeen toteutumista Helsingin kaupungissa, jonka jälkeen kertoi konkreettisen esimerkin esiopetuksessa toteutettavasta pilotista. Eskareiden kanssa opetellaan tunnistamaan, käyttämään ja ymmärtämään tekoälyä ikätasolle sopivilla tehtävillä. Tunnistaisitko sinä kumpi siivousrobotti-piirroksista on eskarilaisen ja kumpi tekoälyn tekemä?
Iltapäivän toisessa osuudessa professori Teemu Roos osallistui paneelikeskusteluun, jossa pohdittiin muunmuuassa, miten digitalisaatio tukee pedagogista muutosmatkaa ja oppijoiden tasa-arvoisia mahdollisuuksia saavuttaa oma potentiaalinsa. Keskustelussa pohdittiin myös tukiälyn luomia uusia mahdollisuuksia kasvatukseen ja koulutukseen, sekä tarvetta lisätä ymmärrystä tekoälyn luonteesta ja rajoituksista.
Molemmat esitykset herättivät kiinnostusta opettajissa ja ensi syksyn tutkimukseen ja koulutuksiin löytyy paljon kiinnostusta kentältä!