Olimme edustettuna OPH:n tekoälyn pyöreä pöytä -keskustelussa.

Generation AI hanke oli mukana opetushallituksen järjestämässä pyöreä pöytä keskustelussa 19.9.2023. Tilaisuudessa oli keskustelemassa kattava joukko suomalaisia tutkijoita,kehittäjiä ja opettajia eri koulutusasteilta.

Ennen pyöreätä pöytää Generation AI hankkeen edustajana toiminut Jari Laru keskusteli opetushallituksen ja opetusministeriön edustajien kanssa yhteistyöstä ja esitteli Generation AI hankkeen tavoitteita.

Lisätietoa tekoälyn pyöreästä pöydästä:

Tekoäly on tällä hetkellä aktiivisen keskustelun ja pohdinnan kohteena. Tekoälysovellusten mahdollisuudet sekä käyttöön liittyvät eettiset ja juridiset kysymykset ovat oleellisia aiheita, kun mietimme koulutuksen kehittämistä ja tulevaisuutta. Opetushallitus järjestää pyöreän pöydän keskustelun tekoälyn hyödyntämisestä. Lähestymme aihetta erityisesti perusopetuksen, lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen näkökulmasta tilanteessa, jossa mm. väestökehitys haastaa tulevina vuosina opetuksen järjestämistä yhdenvertaisesti ja nuorten hyvinvoinnista kertova data on huolestuttavaa. 

Opetushallituksen kuvausteksi keskustelun kutsukirjeessä.

 Ohjelma 

14.00 Kahvi ja verkostoitumista paikalla oleville 

14.30 Tervetuloa, Kimmo Koskinen, Opetushallitus 

14.35 Teema I Tekoälyn eettiset kysymykset opetuksessa ja koulutuksessa 

Alustus- ja kommenttipuheenvuoro: erityisasiantuntija Marko Latvanen, johtava tutkija Jaana Leikas 

14.45 Keskustelua 

15.00 Teema II Käytännön kokemuksia tekoälyn hyödyntämisestä koulu- ja oppilaitosmaailmassa 

Alustuspuheenvuorot: sivistystoimen johtaja Mikko Ripatti, opettaja Matti Seise, koulutuspäällikkö Miia Mäentausta ja projektipäällikkö Mari Mulari 

15.15 Keskustelua 

15.50 Yhteenveto ja johtopäätökset, Juho Helminen, Opetushallitus 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *